Massage-Nord


Go to content

DOKTORFISK

DOKTORFISK / GARRA RUFA

Garra Rufa fisk går også under navnet doktorfisk, og er bedst kendt i den vestlige del af verden, som en behandlingsform mod psoriasis.

Det er dog ikke kun mod hudsygdommen psoriasis, at doktor fiskene har en helende effekt. Også ved børneeksem, astmaeksem, og akne kan doktorfiskene enten fjerne eller nedsætte generne.

De senere år er det blevet mere og mere populært, også at bruge Garra Rufa fiskene til wellness behandlinger, som en alternativ måde at fjerne døde hudceller .

Garra Rufa behandlingen hos Massage-Nord er enten som en fodbehandling, hvor man sidder med fødderne og halvdelen af underbenene i et akvarie, eller man stikker hænderne i vandet.

Jo flere døde hudceller du har, jo mere interesserede er fiskene. Det er derfor vigtigt at du inden en Garra Rufa behandling ikke på forhånd selv fjerner døde hudceller, da fiskene, så ikke er interesserede i dig, da de jo så ikke får noget at spise.

Der findes forskellige former for fisk, der går under navnet doktorfisk, men det er kun Garra Rufa fiskene, som ingen tænder har, men i stedet for suger de døde hudceller og samtidig frigiver et enzym, der optages i huden.

Behandlingen med Garra Rufa fisk er derfor ikke farlig og ganske smertefri.

Det føles nærmest, som en lille kilden eller en snurrende fornemmelse, når fiskene arbejder.

Oprindeligt stammer Garra Rufa fisken fra Tyrkiet, hvor den lever i varmer kilder.

På grund af kildernes lave næringsindhold, udviklede Garra Rufa fisken evnen til at overleve ved at få næring fra døde hudceller, når folk kom og badede i de varme kilder.Back to content | Back to main menu